VÄSTERÅSISSA RUOTSIN VESILENTOYHDISTYKSEN VIERAANA

Kun PJ Stig Ruotsin vesilentoyhdistyksestä kävi Hauholla, hän mainitsi että Västeråsissa on 3-4.9 Ilmailun satavuotispäivät ja että SSA kokoontuu sinne. Kutsuttiin mukaan meikäläisiä. Pistettiin Jorman kanssa allakkaan ja sitten 2.9 aamulla CER:in lapa pyörimään Tuusulassa, kun keli nousi VFR:ään. Pienillä mutkilla selvittiin Salon jälkeen matalan ST:n takia ja myös vähän aikaa pohjoiseen piti lentää viivalta Lemlandin jälkeen CB rintaman takia. Lennonjohdosta saatiin viimeisiä kelejä ja vaihdettiinpa vähän kuulumisia RTF:n ulkopuoleltakin. Ruotsin puolella kuurotteli edelleen ja sateen ropistessa saimme selvityksen Västeråsilta Johannisbergin vesilentosatamaan.

Pistettiin kone liekaan ja lähdettiin tutustumaan Västeråsiin. Kiva kaupunki ja viihtyisiä pubeja. Lauantaina jätettiin keskustan hotla ja seurattiin koneiden tuloa vesilentosatamaan. Sieltähän tulivat myös Antero Siirilä ja Seppo Kuhavuori. Vesikoneita tuli runsaat 30. Tutustuttiin myös Johannisbergin kentän maanäyttelyyn ja tapahtumaan. Sinne meidät kuljetettiin kuin valtiovieraat hienolla Caddylla paikallisen Suomi seuran toimesta kun näkivät että OH:lla tullaan. Huimin oli mallihelikopterin lennätys ja sellaisilla liikkeillä että huh huh. Kentällä pisti silmään SEASTAR turbiini amfibio. Onnellinen uusi omistaja sitä esitteli. Tekee matkaa kauas 180kt ja tarvittaessa kovempaakin.

Kun P. Sika on hankkimassa konetta, niin iskimme oitis silmämme kiiltelevään GEEBEE:hen ja esitämmekin sitä yhdistyksen koulu- ym. koneeksi. Perusteena meillä on sen sympaattinen muotoilu ja sekin että koneesta lähtee hyvät soundit kuten kunnon koneesta pitääkin. Lopuksi käytiin Västeråsin Ilmailumuseossa ja onhan se hieno paikka antaen läpileikkauksen Ruotsin lentokoneteollisuudesta, jolla on hieno historia. Löytyihän sieltä vanhoja suksiakin, joihin verrattuna Finncraftit on uutukaisia.

Loppusilauksena meillä oli Kurtin kotona cocktail. Stig tuli sinne hienolla Bell 47 museohelikopterillaan. Läheisellä kotiseutuyhdistyksen talolla oli sitten illallinen. Asi esitteli muutaman huikan jälkeen huiman performanssin mitä eroa on lentää kympillä ja yhdellätoista. Pidimme puheen ja kun nousimme ryhdikkäästi koko OH - sakki ylös, aploodeja tuli. Oikein kiva illanvietto.

Yövyttiin läheisellä leirintäalueella ja sunnuntaiaamuna siirtolento Kurtin rantaan tankille ja läksiäiskahville. Oispa tuollainen asuinpaikka ja vesilentosatama. Sitten takaisin valtakunnan CAVOK:issa ja myötäisessä 2 ja puoli tuntia Tuusulaan. Se kaupan ollut ROCKET:ti ei tullut paikalle. Mutta kun se oikein pelaa autobensalla ja on moottori tulee helposti kipeäksi vähänkin väärällä käytöllä, funtsattiin ettei siitä sian koulukoneeksi ja aloittelijallekaan oikein ole. GEEBEE veti pidemmän korren. Olipa kiva reissu ja samalla hoidettiin suhteita naapurin yhdistykseen ja katsottiin koulukone.

 

Ossi